Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Gravel/Cyclocross E-BIKE

A terepre fejlesztett váz kialakítás és abroncsok segítenek abban, ha nem csak aszfaltra, de a könnyű terepre is egy kerékpárt szeretnél! Ebben a kategóriában találhatóak azok a gravel és cyclocross biciklik, amelyek első látásra országúti kerékpárnak tűnhetnek. Azonban szélesebb, terepre alkalmas gumiköpenyekkel, általában erősebb fékekkel és szélesebb áttételtartománnyal segítenek az erdei ösvényeken való haladásban.

Rendezés:

A sokféle elnevezés és az elektromos kerékpárok gyors fejlődése szükségessé teszi, hogy segítsünk eligazodni és megismerni a különböző fogalmakat, kerékpárfajtákat, a felhasználási lehetőségeket. Az elektromos kerékpárok - összefogalaló néven e-bike - két nagy csoportját különböztetjük meg. Az egyik az elektromos - villanymotoros - rásegítésű kerékpár - másnéven pedelec - melynek lényege, hogy a pedál tekerését, a kerékpár előrehaladását segíti hozzáadott nyomatékkal. Ez a bringa nem megy magától, nincs "gázkar", stb. Itt mindig tekerni kell, ha haladni, ha gyorsulni akarunk a bringával. Általában lithium-ion akkumulátorokkal, törvényi szabályozás miatt maximum 250 W-os motorral szerelik, amely maximum 25 km/óra sebességig gyorsítja a kerékpárt. Ez elsőre kevésnek tűnhet, de ha belegondolsz, hogy emelkedőn is képes ezt a sebességet tartósan hozni, mindjárt más a helyzet.
 Ezekhez a bringákhoz nem szükséges semmilyen engedély, vagy felszerelés, kerékpárként használhatók. A bukósisak használatát azonban mindenféle kerékpárhoz határozottan javasoljuk, mert nagy mértékben növeli a kerékpározás biztonságát. Egy ilyen pedelec rendszerű bringával tereptől és terheléstől függően 60-100 km távolságot lehet megtenni. Fontos megjegyezni, hogy a pedelec rendszerű elektromos kerékpárok gyakorlatilag normál kerékpárként működnek az akkumulátor lemerülése után - még ha a súlyuk valamivel nagyobb is a hagyományos kerékpárokénál - köszönhetően a villanymotornak és az akkumulátornak - így szükség esetén bármikor, újratöltés nélkül is folytatható a túra.

A pedelec rendszerű bringák két fő célközönséget találtak meg:
- Az idősebb vagy gyengébb fizikumú emberek, akik nem akarnak lemondani a kerékpározás élményéről, vagy az eddiginél nagyobb túrákra vágynak, jelentősen megnövekedett megerőltetés nélkül.
- A másik csoport a sportos, versenyeken is induló bringások - pl. hegyi kerékpárosok -, akik az eddiginél nagyobb távokat és meredekebb, akár hagyományos bringával nem is teljesíthető akadályokat szeretnének legyőzni.

A fentieken kívül mostanra a gyerekek részére is forgalmazunk elektromos kerékpárokat, így ők is lépést tudnak tartani a felnőttekkel.

A megnövekedett táv vagy a nehezebb terep legyőzése új, elektromos kerékpár nélkül el nem érhető élményeket ad a biciklistának, legyen az idős vagy fieatal, nő vagy férfi.

Az elektromos rásegítő rendszerek terén jelenleg a Bosh eBike System a piacvezető, a jelenleg boltokba kerülő elektromos kerékpárok nagy részét ezzel a rásegítő rendszerrel szállítják. A Kellys, a Cube, a magyar Gepida is Bosh rendszerével építi kerékpárjait. A Bosh nagy múltú, megbízható cég, így nyugodtan választhatod az ezzel a rendszerrel szerelt bringákat. A Bosh folyamatosan fejleszti rendszerét, vázba integrálható akkumulátor, fedélzeti komputer beépített GPS-szel és automatikus blokkolás gátló fékrendszer (ABS) található a legújabb fejlesztések között. A Shimano rendszere - a már szinte legendás cég legújabb fejlesztéseinek egyike - nagy jövő elé néz, a cég elvitathatatlan tudása és tapasztata, valamint a piac ismerete miatt várhatóan nagy áttörést és rengeteg Shimano rásegítő rendszerrel szerelt bringát eredményez. A pedelec rendszerben ma már szinte minden fajta kerékpár kapható, legyen az országúti kerékpár, városi bringa, hegyi vagy trekking és cross trekking e-bike, így mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő elektromos bringát. Akárhogy is nézzük az elektromos kerékpárok új dimenziókat nyitnak a kerékpárosok előtt, és új célközönséget jelentenek a gyártók számára. Webáruházunkban és kispesti e-bike bemutató termünkben számos elektromos kerékpár gyártó, kiváló minőségű termékeit találhatod meg. Többek között forgalmazzuk a KTM, GEPIDA, KROSS, CUBE, CTM, Giant, Kellys, LaPerre, Romet elektromos kerékpárjait. Érdemes szót ejteni a S-Pedelec kerékpárokról is, melyek 250W-nél nagyob teljesítményű (300-500W) motorral szerelnek és 45km/h sebességig gyorsítják a bringát. Ez már segédmotoros kerékpárnak minősül és jogosítvány, bukósisak és biztosítás kötése szükséges a használatához. Az elektromos kerékpárok másik nagy csoportja gyakorlatilag villanymotoros motorkerékpár kategória, ahol a kerékpár sebességét "gáz" karral vagy gombbal lehet változtatni, bár szükég esetén tekerni is lehet. Webáruházunk jelenleg ezekkel a termékekkel nem foglalkozik - számos helyen kapható, különböző ár- és minőség-szintű termék.